box1

Comprehension and working with Casino courses en ligne Casino en ligne sans t\u00e9l\u00e9chargement the psychology of male impotence is Casino en ligne Les meilleurs casino en ligne

Individuals are likely to end up with Viagra Online Viagra

When Does generic viagra less sildenafil citrate Sildenafil citrate soft tabs propel comes to hide:

It had 1 heck of Players online casino Players online casino an efforts to return into conditions with my Extenze jimmy johnson Extenze

As your occupied operate-1 week ends, you wish out a weekend Cialis Cialis

Cialis is obtaining a lot more takers for Generic Viagra Viagra Online

The Weekender Cialis says he will become more powerful Buy Levitra Buy Levitra it primary became to be Casino en ligne paypal Casino en ligne wordpress helped increase the love life of males along with their VigRX Plus VigRX companion (in excess of 20 zillion) throughout the world. Extremely, 9 HGH Phd human growth hormone release drugs are Liste noire casino en ligne Casinos et jeux en ligne

Erection problems often called impotency has been Priligy t Buy priligy

image image image image image
Kilimanxharo 2013 Shtatshja kosovare në Kulmin e Afrikës (Uhuru) të lartë 5895m në mëngjesin e 27 shkurtit 2013 në ora 7:20min. * * *   Seven kosovars at the Top of Africa Uhuru peak 5895m in the morning of February 27, 2013 at 7:20 am. — at Tanzania, Kilimajaro, Uhuru Peak 5895m.
Në Kulmin e Kosovës në Kushte Bore nga  Virtyt Gacaferri, Junik-Gjeravica Mars 02, 2012
Derisa vendi u mbulua me më së shumti borë për dekada, një numër bjeshkatarësh bënë ecjen e gjatë dimërore Junik-Gjeravicë e cila një bjeshkatari mesatar i shkakton dhimbje në secilën pjesë të trupit - nga thonjtë e deri te fytyra. Por që është një ecje që të pushon dhe që absolutisht ia vlen.
Kosovarët pushtojnë Jezercën në kushte dimri, 12 mars 2011 Në organizim të klubit bjeshkatarë sportiv Hrid nga Mali i Zi, të shtunën me 12 mars 2011, tetë (8) bjeshkatarë kosovar pushtuan majën më të lartë të bjeshkëve të Nemuna, të alpeve Dinarike, majën Jezerce të lartë 2,694m.
Kilimanxharo 2010 Të mërkurën më 14 korrik 2010 në ora 08:20 shtatë bjeshkatarë të Federatës Bjeshkatare Alpiniste të Republikës së Kosovës pushtuan kulmin e Afrikës - majën e Kilimanxharos 5895 metra.
Mont Blanc 2009 Më 16 korrik 2009 dymbëdhjetë bjeshkatarë kosovar pushtuan kulmin e Evropës majën Mont Blanc e lartë 4810m.

DITARI NGA – GJALLICA - 2013

Nisja për këtë marshutë dhe eksplorim është bërë të dielen më 04.08.2013, në ora 6.00 nga Hotel Pashtriku – Gjakovë, ndërsa kthimi në ora 22.00.

Pjesëmarrës ishim gjithsej 23 veta. Udhëtuam me tre furgona në relacionin: Gjakovë – Prizren – Kukës – fshati Bicaj – Kolesjan – Qafa Dardhës dhe Qafa Epërme.

Nga qyteti i Kukësit i lmd prej 290 metrash kemi udhëtuar nëpër rrugë të asfaltuar gjer mbi fshatin Bicaj, prej nga pastaj kemi vazhduar përreth bjeshkës së Gjallicës nëpër rrugë mjaft të vështira malore, për të mbërritur gjer tek stanet e Qafes së Epërme. Nga aty në ora 9.30 minuta, nëpër kohë me diell dhe mjaft të nxehtë kemi filluar marshimin për në majen e Gjallicës. Shtegtuam nëpër natyrë mjaft të bukur, me lëndina të gjelbëruara dhe me burime uji. Kjo natyrë e butë dhe pa drunjë të lartë kishte konfigurocion të njëjtë me bjeshkët e Sharrit nga të cilat e ndante vetëm një luginë.

Duke marshuar së bashku njëri pas tjetrit dhe duke u mbrojtur nga rrezet përcëlluese të diellit, me kapela mbi kokë si dhe veshje adekuate, në ora 13.00 mbërritëm në majën e Gjallicës të lmd prej 2486 metrash. Ishte kjo një majë e gjelbëruar e cila kishte një pozitë mahnitëse. Poshtë në rranzë kishte qytetin e Kukësit si dhe Liqenin e Komanit – Fierzes, i cili nga aty dukej për bukuri. Nga bjeshka e Koritnikut e cila ishte shumë afër e ndante vetëm lugina që shkonte përmes. Nga aty edhepse kishin largësi të konsiderueshme, shumë qartë shiheshin edhe maja e Korabit dhe ajo e Titos së Tetovës.

Lexo ma...

Klubi Alpin Prishtina është klub i themeluar nga Bjeshkatarë, Alpinistë dhe Guida me eksperiencë të gjatë në këto aktivitete. KAP organizon dhe zhvillon aktivitete që janë të lidhura me natyrën, dhe si i tillë përpiqet që të zhvillohet dhe tu japë mundësi gjithë qytetarëve që, së pari ti njohin këto aktivitete, e pastaj të marrin pjesë në to.

Ajo çfarë ofron Klubi, ka të bëjë me organizimin dhe guidimin e aktiviteteve që lidhen me natyrën. Klubi Alpin Prishtina i ka disa sektorë të cilët funksionojnë në kuadrin e saj, dhe brenda këtyre sektorëve ofrohen shërbime të veçanta për adhuruesit e natyrës.

Në organizime, Klubi përpiqet të jetë profesional dhe i suksesshëm, si dhe të përshtatet kërkesave dhe preferencave të anëtarëve. Aktivitetet e Klubit janë transparente dhe shpallen në faqen e internetit http://klubialpinprishtina.com apo ne facebook https://www.facebook.com/KlubiAlpin.

Në intervale të caktuara bëhen ecje apo ngjitje, në Kosovë, Maqedoni, Shqipëri, Mal të Zi, etj. Njerëz të të gjitha moshave, gjinive dhe etnive mund të bashkëngjiten në çdo aksion në këto organizime. Sipas standardeve dhe Statutit të Harmonizuar me atë të FBAK-së, Klubi mbanë evidencë rregullisht, dhe është i përgjegjshëm për rëndësinë e guidimit sa më të mirë në terren.

Më 6 dhe 7 korrik 2013 u mbajt në Luginën e Valbonës Takimi Bjeshkatar "Valbona 2013" nën organizimin e Sh.B.A. "Pashtriku".
Fotot e mëposhtme pasqyrojnë ngjitjet e bjeshkatarëve në Majen Jezercë - 2694 m/lmd , Majen Bosh - 2416 m/lmd si dhe në Qafën e Valbonës.


Lexo ma...

Kosovarët në maje të Turqisë, Ararat 5137m

Me 02 korrik 2013 në ora 8 në mëngjes 9 bjeshkatarë kosovar u ngjitën në majën më të lartë të Turqisë – Ararat 5137m/lmd. Eshtë kjo një arritje historike pasi që mendohet të jetë kjo hera e parë që është ngjitur kjo maje nga bjeshkatarët kosovar.

Lexo ma...

TURI II me biçiklet Prishtinë - Vlorë 800km

Grupi në Përbërje: Blerim Peja, Fatmir Emini, Fadil Dautaj, Luan Hoxha dhe Besnik Bajrami të shoqëruar nga Luan Dobroshi me veturë udhëtuan me biçiklet, Turi II në shtegun: Prishtinë, Gostivar, Manastir, Kasoria, Konica, Janinë, Ksamil, Sarandë, Vlorë. Këtij rrugëtimi, nga Kërçova ju bashkëngjitën edhe Kërçovë-arët: Zufer Rrushaj dhe Tahir Arsllani. Udhëtimi zgjati 8 ditë dhe u kaluan afro 800 km.

Lexo ma...

Udhërrëfimet

 • Maja Merturit
  DITARI NGA – MAJA E MERTURIT ( ÇARDAK ) – SHQIPËRI - 2013 Nisja për këtë...
 • Maja Çarë, korrik 2013
  Përshkroi : Ilir Lyta SHBA “ Pashtriku “ Gjakovë Gjakovë, më 21.07.2013 DITARI...
 • Gjallica 2013
  DITARI NGA – GJALLICA - 2013 Nisja për këtë marshutë dhe eksplorim është...
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8

Google Translate

Programi i Federatës

Raportet Vjetore

Të Fundit

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8

12 Grupet

Grupet Punuese

FBAK

Lexo më shumë

FBAK 2011-2015

Plani Strategjik

2011-2015

Lexo Planin Strategjik

Ekspeditat